Zobacz również

Thermommix ma wielu zwolenników ale też wielu przeciwników! Przeciwnicy podają np jako argument świadczący przewicko, że w Tm6 nie ubijemy piany z białek! Tymczasem voila! Idealnie puszysta pianka z białek przygotowana dzięki urządzeniu Thermomix Tm6 w połączeniu z akcesorium nazywanym motylkiem. W czym zatem tkwi problem? i dlaczego tak wiele osób nie potrafi dobrze tego zrobić?

Najczęściej powtarzanym błędem a raczej niedopatrzeniem jest choćby niewielka ilość wody jaka może się pojawić w naczyniu miksującym oprócz białek!

 

"Skąd ta woda skoro przy użyciu papierowego ręcznika oszuszyłam naczynie?"

 

Niestety często bywa tak że po umyciu i osuszeniu naczynia ręcznikiem papierowym zapominamy, że pod nożami mamy zakamarki, w których zbiera się woda i to ona najczęściej jest odpowiedzialna za fiasko misji "piana z białek".

 

Jak więc przygotować naczynie miksujące aby było idealnie suche i nadawało się do ubijania piany z białek?!

Aby mieć pewność, że wszystkie części naczynia miksującego są idealnie suche wyjdź z przepisu, który aktualnie przygotowujesz do menu głównego i uruchom obroty 10 na kilka sekund. Następnie otwórz naczynie miksujące wytrzyj wodę, która spod noży znalazła się na ściankach i powtarzaj sytuacje do momentu aż na ściankach naczynia miksującego nie będzie ani jednej kropelki wody! 

 

Ot cały sukces! Nie słuchaj tych, którzy mówią że Thermomix nie potrafi tego zrobić! 

Niestety to oni robią to źle lub niedbale! 

 

Jeżeli masz jeszcze wątpliwości, zobacz prezentację urządzenia Thermomix. Tylko wtedy gdy zobaczysz na własne oczy możliwości tego sprzętu - zakochasz się w nim! 

 

Zapraszam 

Przedstawiciel Thermomix w Krakowie 

502 385 849

 

 

przedstawiciel thermomix kraków
30 grudnia 2022

Idealna piana z białek w Thermomix Tm6

Strona www stworzona w kreatorze Thermomixbykate.pl

Kraków, osiedle Tysiąclecia 18

info@thermomixbykate.pl

 

 

+48 502-385-849

Kontakt